Dimethicone Là Gì? Dimethicone Có An Toàn Cho Da Không?

Çfarë është dimetikoni në kozmetikë është një pyetje që i intereson shumë besimtarëve të bukurisë. A është dimetikoni i sigurt për lëkurën? Ndiqni artikullin më poshtë për të marrë përgjigjen më të saktë!


Dimetikoni – një nga përbërësit kozmetikë që mund ta gjeni lehtësisht në produktet e kujdesit të lëkurës dhe flokëve. Si një përbërës i lehtë për t’u parë, por e panjohura për dimetikonin është ende një pyetje që jo të gjithë besimtarët e bukurisë e kuptojnë.

Përveç kësaj, dimetikoni është gjithashtu një nga përbërësit e diskutueshëm sot, kur nuk ka asnjë ide se mund të jetë i dëmshëm për lëkurën tuaj. Kështu që Çfarë është dimetikoni? Në kozmetikë, a është dimetikoni i dëmshëm për lëkurën? Ndiqni artikullin më poshtë për të marrë përgjigjen më të saktë, ju lutem!

Çfarë është dimetikoni?

Dimetikoni ose polidimetilsiloksani (PDMS) është një polimer sintetik i silikonit (një element natyral i Tokës) dhe një zbutës që përmirëson elasticitetin e lëkurës duke mbyllur hapësirat midis qelizave të vdekura. sipërfaqja e shtresës korneum (shtresa e sipërme e epidermës) . Dimetikoni nuk përzihet me sebumin (substanca vajore në lëkurën tuaj) dhe përdoret zakonisht në produktet kozmetike të dizajnuara për lëkurën e fytyrës.

Ka lloje të ndryshme silikonesh, por dimetikoni është një nga silikonet më të përdorura në kozmetikë, kujdesin e flokëve dhe lëkurën. Është një përbërës joaktiv që gjendet në produkte të tilla si hidratuesit, pastruesit, larësit e trupit, produktet vetë-rrezitës, shampo, kondicionerë dhe bojëra flokësh.

Çfarë është dimetikoni?

Dimetikoni është një polimer sintetik i silikonit dhe një zbutës

Produktet kryesore që përmbajnë produktin e përfunduar Dimethicone

Për çfarë përdoret dimetikoni në kozmetikë?

Dimetikoni në produktet e kujdesit të lëkurës

Dimetikoni, një përbërës i bazuar në silikonin sintetik, përdoret në produktet e kujdesit të lëkurës për të krijuar një strukturë të mëndafshtë dhe të butë që vepron si një pengesë në lëkurë dhe bllokon lagështinë. Është i lehtë, pa vaj dhe jo komedogjen dhe molekulat e tij të mëdha ndihmojnë për të mbushur përkohësisht linjat e imta dhe rrudhat në lëkurë.

Përfitimet specifike të dimetikonit në kozmetikë përfshijnë:

  • Përmirëson strukturën: Dimetikoni është përbërësi që i jep produkteve tuaja kozmetike një strukturë të mëndafshtë, të mëndafshtë dhe të butë, duke e bërë lëkurën tuaj të butë dhe të lehtë për t’u aplikuar.
  • Mbrojtja: Dimetikoni është një përbërës hermetik, që do të thotë se ofron një shtresë mbrojtëse në lëkurën tuaj që ndihmon në mbajtjen e lagështirës në lëkurën tuaj në vend që ta lërë atë të shpëtojë. Kjo shtresë mbrojtëse mund t’i rezistojë gjithashtu motit të keq dhe irrituesve të tjerë që hyjnë në trup.
  • Hidratimi: Meqenëse dimetikoni formon një barrierë në lëkurë, kjo parandalon humbjen e ujit, duke e mbajtur lëkurën të hidratuar në mënyrë natyrale.
  • Zbut linjat dhe rrudhat: Meqenëse dimetikoni përbëhet nga molekula më të mëdha, ai ndihmon në mbushjen e përkohshme të linjave dhe rrudhave të imta, duke ju dhënë dhjamin e dëshiruar.
  • Emulsifikues: Ndihmon në parandalimin e ndarjes së produktit për të mbajtur strukturën e tij të lëmuar.
  • Jo komedogjenik: Dimetikoni është zbuluar se nuk bllokon poret, duke e lejuar lëkurën tuaj të “marrë frymë” në mënyrë natyrale, në mënyrë që të mos shkaktojë shpërthime.
Tham Khảo Thêm:  Reviews Kem Trị Sẹo Mederma Advanced Scar Gel Có Tốt Không?

Dimetikoni në kozmetikë

Dimetikoni në kozmetikë

Dimetikoni në produktet e kujdesit të flokëve

Dimetikoni dhe derivatet e tjerë të silikonit u shtohen gjithashtu shampove, kondicionerëve dhe produkteve të stilimit dhe kondicionimit. Detyra e tyre është të veshin boshtin e flokëve për të kapur lagështinë dhe për të ndihmuar në parandalimin e rënies së flokëve. Gjithashtu mbron flokët tuaj nga burimet e nxehtësisë, të tilla si tharëse flokësh dhe produkte të tjera për stilimin e nxehtësisë. Gjithashtu ju ndihmon të zgjidhni flokët.

Një paralajmërim i rëndësishëm kur bëhet fjalë për dimetikonin në produktet e flokëve është se ky përbërës i veçantë me bazë silikoni nuk është i tretshëm në ujë. Kjo do të thotë që, për fat të keq, dimetikoni do të grumbullohet në flokët tuaj dhe do të bëjë që ato të rëndohen. Duke qenë se është i patretshëm, shpëlarja me ujë nuk mjafton. Me shumë mundësi duhet t’i lani flokët me një shampo që përmban sulfate për të parandaluar thyerjen, kërcitjen apo edhe rënien e flokëve. Ose zgjidhni një produkt flokësh që përmban silikon të tretshëm në ujë, të tilla si dimetikoni kopoliol dhe çdo silikon me prefiksin “kunj”.

A është dimetikoni i sigurt për lëkurën?

Shkurt, jo. Dimetikoni ka kaluar nëpër shumë studime për t’u shpallur një produkt i sigurt, madje është një aditiv ushqimor i miratuar nga FDA.

Fakti që dimetikoni është “i sigurt” do të thotë se nuk është toksik për trupin. Ndërsa kjo është sigurisht një veçori e rëndësishme për kujdesin e lëkurës, nuk do të thotë domosdoshmërisht që dimetikoni është një përbërës që është plotësisht efektiv (ose i butë) për lëkurën tuaj.

Për shembull, kur aplikohet një produkt që përmban dimetikon, ai mban gjithçka poshtë. Ai bllokon lagështinë – së bashku me bakteret që bllokojnë poret, djersën, sebumin dhe qelizat e vdekura të lëkurës.

Vetitë e trasha dhe të larta të mbulimit të dimetikonit shkaktojnë gjithashtu mungesë “frymëmarrjeje” në lëkurë. Për llojet e lëkurës të ndjeshme ose të prirur ndaj alergjive, kjo mund të shkaktojë probleme të tilla si shpërthime ose reaksione alergjike.

Për lëkurën më të ndjeshme ose të prirur ndaj akneve, natyra mbytëse dhe e ngjeshur e dimetikonit mund të prishë funksionet natyrore jetësore. Ky përbërës mund ta bëjë më të vështirë për lëkurën të rregullojë temperaturën e saj, duke hequr lëkurën e vdekur dhe duke krijuar nivele të shëndetshme të lipideve.

Në përgjithësi, dimetikoni nuk është “i keq”, por është më i sigurt dhe më i përshtatshëm për lëkurë të shëndetshme, më pak të ndjeshme dhe të prirur ndaj akneve.

Dimetikoni është më i përshtatshëm për lëkurë të shëndetshme

Dimetikoni është më i përshtatshëm për lëkurë të shëndetshme

Alternativat natyrore të dimetikonit

Sigurisht, dimetikoni ka përdorimet e tij, por nëse po kërkoni të shmangni efektet e tij anësore, ekziston një alternativë natyrale.

Gjalpë Shea

Gjalpi Shea është një përbërës i shkëlqyer për kujdesin e lëkurës, pasi është një zbutës natyral me një strukturë kremoze. Gjalpi Shea është i njohur për përmbajtjen e tij të acideve yndyrore, duke e bërë atë një përbërës jashtëzakonisht hidratues për kujdesin e lëkurës. Vetitë e tij anti-inflamatore mund të ndihmojnë në zbutjen e lëkurës, luftimin e akneve dhe zvogëlimin e shfaqjes së skuqjes. Gjalpi Shea është gjithashtu i njohur për rikthimin e elasticitetit të lëkurës, që do të thotë se mund të zvogëlojë pamjen e indeve të mbresë dhe strijave.

Tham Khảo Thêm:  Cách Uống Vitamin D3 Cho Trẻ Sơ Sinh An Toàn, Hiệu Quả Mẹ Nên Biết

Alga deti (alga deti)

Alga deti vazhdon të bëjë emër si një superushqim dhe përbërës për kujdesin e lëkurës. Kjo barërat e këqija oqeanike është e njohur për të qenë një burim i shkëlqyer i vitaminave, mineraleve, antioksidantëve dhe acideve yndyrore. Përveç kësaj, algat e detit janë jashtëzakonisht hidratues, anti-inflamator dhe madje ofrojnë përfitime kundër plakjes. Mund të lëmojë strukturën e lëkurës tuaj dhe të fshehë poret në lëkurën tuaj.

Vaj Jojoba

Vaji jojoba është një vaj mbartës veçanërisht i butë, pasi është hipoallergjik dhe jo komedogjen. Pika e ulët e shkrirjes e bën atë pothuajse gjithmonë të lëngshëm, duke i dhënë produktit një strukturë të ngjashme me dimetikonin. Vaji jojoba ndihmon në luftimin e baktereve dhe zbut djegiet nga dielli, duke e bërë atë një përbërës të jashtëzakonshëm shërues.

Coco-Caprylate / Caprate

Coco-Caprylate/Caprate është një zbutës me prejardhje natyrale që përmirëson përhapjen e produktit. Është një ester dylli i përbërë nga alkooli yndyror i kokosit C12-C18 dhe një përzierje e acideve yndyrore. Coco-Caprylate/Caprate është një zgjedhje e shkëlqyer për të arritur një strukturë të lëmuar të mëndafshtë pa përdorimin e vajrave silikoni.

Ofron një strukturë të ngjashme me dimetikonin dhe ciklometikonin.

Butilen Glycol Dikaprilate / Dikaprate

Ky është një zbutës i bërë nga 1,3-BUTANEDIOL dhe acide yndyrore që rrjedhin nga vaji i kokosit. Ai ofron përfitimet e përhapjes së shkëlqyer dhe potencialit të ulët irritues.

Butilen Glycol Dikaprilate / Dicaprate është një tjetër vaj me prejardhje natyrale që mund të zëvendësojë dimetikonin.

Seria LexFeel N

Inolex ka zhvilluar një gamë të zbutësve 100% natyralë dhe të qëndrueshëm që ofrojnë tekstura produktit të ngjashme me dimetikonin dhe ciklometikonin.

Seria LexFeel N përmirëson ndjesinë e lëkurës, zvogëlon butësinë dhe rrit shkëlqimin (në produktet e kujdesit të flokëve). Këta përbërës do t’i gjeni me emrat INCI Diheptyl Succinate (dhe) Capryloyl Glicerin / Acid Sebacic Copolymer.

Variantet e dimetikonit në kozmetikë

Përbërësit e mëposhtëm janë variacione, lloje dhe përbërës të ngjashëm me dimetikonin. Këta janë disa nga përbërësit e zakonshëm që do të gjeni në listën e përbërësve të produkteve për kujdesin e lëkurës dhe flokëve.

  • Kopoliol dimetikoni: Ky është një term i përgjithshëm që përdoret për një grup polimerësh të bërë nga dimetikoni dhe polioksietilen.
  • Dimethiconol: Një vaj silikoni i hidroksiluar me veti të ngjashme me dimetikonin.
  • Dimetikoni peg-7 fosfat: Ky është një ester i pjesshëm i acidit fosforik dhe një derivat i dimetikonit.
  • Phenyl dimethicone: Përdoret si antishkumë dhe zbutës për lëkurën.
  • Dimetikoni/Vinil Dimetikoni Kryqpolimer: Ky është një kopolimer i dimetilpolisiloksanit i ndërlidhur me vinil dimetilpolisiloksan.
  • Lauryl PEG-9 Polydimetilsiloksietil Dimetikoni: Ky është një polimer silikoni me shumë përdorime në formulimet kozmetike, për kujdesin e lëkurës dhe flokëve.
  • Vinyl Dimethicone / Methicone Silsesquioxane Crosspolymer: Kjo është një përzierje e polimereve të silikonit që rrit strukturën dhe trashëson formulën.
  • PEG/PPG-18/18 Dimetikoni: Numrat e lidhur me këtë komponent janë numri i njësive të përsëritura të PEG dhe PPG.
  • Akrilatet/Kopolimeri dimetikoni: Ky kopolimer ka vetitë e rrëshirave akrilike dhe silikoni.
  • Glukozidi Caprylyl Dimethicone Etoksi: Ky përbërës është bërë nga reagimi i dimetikonit kaprilil dhe një polimer glukoze.
  • Dimetikoni/Viniltrimetilsiloksisilikat ndërpolimer: Ky është një kopolimer i zakonshëm në hidratuesit dhe hidratuesit.
  • Simethicone: Kjo është një përzierje e dimethicone dhe xhel silicë.
Tham Khảo Thêm:  20+ Cách Trị Môi Khô Bong Tróc, Nứt Nẻ Tại Nhà Vừa Nhanh Vừa Hiệu Quả

Variantet e dimetikonit në kozmetikë

Variantet e dimetikonit në kozmetikë

Disa nga pyetjet më të shpeshta në lidhje me dimetikonin

A shkakton kancer dimetikoni?

Nuk ka asnjë provë që dimetikoni shkakton kancer ose është kancerogjen. Ky silikon konsiderohet i sigurt për t’u përdorur në produktet e kujdesit të lëkurës dhe flokëve pa ndonjë rrezik toksiciteti.

A është dimetikoni natyral?

Dimetikoni është një përbërës sintetik që mund të bëhet nga silikoni pluhur (dioksid silikoni) dhe klorur metil. Hidrolizohet dhe më pas polimerizohet në polimere lineare silikoni. Edhe pse është krijuar nga njeriu, konsiderohet i sigurt. Ofron përfitime për lëkurën dhe formulimin e produktit.

A shkakton dimetikoni rënien e flokëve?

Nuk ka asnjë provë për të mbështetur shqetësimin se dimetikoni shkakton rënie të flokëve. Konsiderohet i sigurt për përdorim në produktet e kujdesit të flokëve. Megjithatë, nëse nuk i lani flokët siç duhet, dimetikoni mund të shkaktojë akumulim në flokët tuaj. Me kalimin e kohës, kjo mund të dëmtojë flokët dhe madje të irritojë lëkurën e kokës. Ky nuk është një shqetësim apo problem i madh, por duhet ta keni parasysh kur përdorni përbërës të kujdesit të flokëve me bazë silikoni në baza ditore.

Cilat produkte përmbajnë dimetikon?

Dimetikoni gjendet në kujdesin e lëkurës, kujdesin e flokëve, kujdesin personal dhe produktet kozmetike. Markat e mëdha si Pëllumb, AveenoSunday Riley, CetafilTatcha, CeraVe dhe Neutrogjena Të gjithë përdorin dimetikon në formulime të caktuara të produkteve.

Më sipër janë disa informacione në lidhje me dimetikonin që kam sintetizuar. Shpresojmë që përmes artikullit të sotëm t’i jeni përgjigjur pyetjes Çfarë është dimetikoni?është dimetikoni i sigurt për lëkurën, nga i cili mund të zgjidhni Produkte për kujdesin e lëkurës dhe flokët janë të përshtatshëm dhe të sigurt për lëkurën e saj.

Në përgjithësi, dimetikoni është padyshim një produkt i sigurt për t’u përdorur në kujdesin e lëkurës. Megjithatë, nuk është përbërësi më i përshtatshëm për lëkurën e ndjeshme ose të prirur ndaj akneve. Nëse keni një lëkurë normale dhe të shëndetshme, është plotësisht e mundur të përdorni dimetikonin për të përfituar nga përfitimet e mëdha që sjell.



Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Dimethicone Là Gì? Dimethicone Có An Toàn Cho Da Không? . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

TOP 12 Men Vi Sinh Cho Bé Tốt Nhất Được Nhiều Chuyên Gia Khuyên Dùng

Men vi sinh còn được gọi là probiotic có chứa các vi sinh có lợi (lợi khuẩn) giúp cân bằng hệ vi sinh đường ruột, tăng cường…

Canxi Hữu Cơ Là Gì? 10+ Loại Canxi Hữu Cơ Tốt Nhất Hiện Nay

Canxi hữu cơ, một trong những loại canxi đang nhận được nhiều yêu thích từ người dùng bởi khả năng hấp thụ cao, chuyển hóa tốt, ít…

TOP 8 Sữa Rửa Mặt Ohui Hàn Quốc Tốt Nhất Cho Mọi Làn Da

Dòng sữa rửa mặt Ohui đính đàm của Hàn Quốc luôn được nhiều tín đồ làm đẹp Việt yêu thích sử dụng bởi khả năng làm sạch…

TOP 10+ Sữa Rửa Mặt Paula’s Choice Tốt Nhất Cho Từng Loại Da

Sữa rửa mặt Paula’s Choice, một trong những dòng sữa rửa mặt được nhiều tín đồ làm đẹp Việt yêu thích sử dụng với khả năng làm…

TOP 5 Thỏi Son Màu Nâu Sữa Siêu Xinh Siêu Sang Cho Mọi Nàng

Son nâu sữa, một sắc son mới nhưng đủ đốn tim bất cứ cô gái nào bởi vẻ độc đáo, cuốn hút và không kém phần chanh…

TOP 7 Sữa Rửa Mặt Senka Nhật Bản Được Khuyên Dùng Nhất 2023

Nhắc đến dòng sữa rửa mặt “ngon – bổ – rẻ”, sữa rửa mặt Senka Nhật Bản chắc chắn là một trong những gương mặt nổi bật…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *