[Góc Thông Thái] Lựa Chọn Trà Lợi Sữa Nào Tốt Cho Cả Mẹ Và Bé

Pirja e çajit me qumësht është e mirë, duhet të pini çaj qumështi dhe çaji me qumësht është më i miri sot është shqetësimi i shumë nënave me pak qumësht, qumështi nuk mjafton për të ushqyer fëmijët e tyre. Në kuadrin e artikullit të sotëm, le të marrim pak kohë për të ecur nëpër tregun aktual të çajit të qumështit për të gjetur çajin më të mirë të qumështit për të ndihmuar nënat me qumësht për të mposhtur shqetësimin e qumështit të pakët, qumështit të pamjaftueshëm për të ushqyer foshnjat e tyre. .


Shkaqet e humbjes së qumështit

Ka shumë shkaqe të humbjes së qumështit tek nënat në gji, por sipas mjekëve obstetër, shkaqet kryesore të humbjes së qumështit janë si më poshtë:

Infeksioni i thithkës, sëmundjet që lidhen me gjëndrën e qumështit

Infeksioni i thithkave, higjiena jo e duhur e thithkave gjatë shtatzënisë dhe sëmundjet që lidhen me gjëndrën e qumështit si abscesi i gjirit, mastiti, operacioni plastik i gjirit, etj., mund të bëhen shkaktarë të bllokimit. kanalet e qumështit, duke ndikuar në prodhimin e qumështit të gjirit, duke shkaktuar kështu humbjen e qumësht, duke bërë që nëna të mos ketë qumësht të mjaftueshëm për të ushqyer fëmijën e saj.

Stresi, depresioni

Stresi dhe depresioni janë probleme të zakonshme për shumicën e grave gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes. Sapo ka kaluar një shtatzëni të rëndë, humbje të lindjes, humbje gjaku dhe ndryshime të mëdha hormonale në trup, është e lehtë që nëna të bjerë në depresion pas lindjes, duke shkaktuar më pak qumësht.

Në veçanti, shumë nëna shpesh kanë ankth të tepruar kur nuk kanë parë qumësht ose volum të ulët qumështi në ditët e para pas lindjes, gjë që bëhet edhe shkaku i qumështit gjithnjë e më pak.

Pushim i papërshtatshëm

Pushimi i papërshtatshëm - shkaku i humbjes së qumështit

Pas procesit të lindjes, ka humbje të forcës dhe humbje gjaku, trupi i nënës shpesh është i dobët dhe rezistenca është gjithashtu më e ulët, ndaj duhet një pushim i arsyeshëm për të rikthyer trupin. Megjithatë, realiteti tregon se jo pas lindjes, shumica e nënave duhet të përballen me ditë për shkak të kujdesit për fëmijët e tyre që humbasin gjumin, nuk flenë mjaftueshëm, apo edhe disa raste kur nënat duhet të punojnë herët ose duhet të punojnë herët. Puna shumë herët ndikon në funksionimin e gjëndrave të qumështit. Fjala çon në më pak qumësht, qumësht të bllokuar dhe madje edhe humbje qumështi.

Ushqimi joadekuat

Përveç pushimit të arsyeshëm, gratë shtatzëna pas lindjes kanë nevojë edhe për një regjim adekuat të ushqyerjes për të rikthyer trupin pas lindjes si dhe për të siguruar cilësinë e qumështit të gjirit. Mirëpo, shumë nëna pas lindjes janë shumë abstenuese për shkak të zakoneve, frikës nga shtimi në peshë, vështirësisë në rikthimin e formës ose situatës së moskujdesit me ushqimin adekuat, gjë që ndikon drejtpërdrejt në procesin e laktacionit të organizmit.shkaktojnë pak qumësht statusi dhe madje edhe humbja e qumështit nëse jo plotësimi në kohë i ushqimit për trupin.

cezariane

Edhe pse është ende e mundur të ushqehet me gji me prerje cezariane, zakonisht duhen 1-2 ditë që qumështi të hyjë, sepse foshnjat e lindura me prerje cezariane nuk mund të ushqehen me gji menjëherë pas lindjes. Përveç kësaj, laktacioni fillestar do të jetë gjithashtu disi më i vështirë për shkak të efekteve anësore të antibiotikëve.

Tham Khảo Thêm:  Nước Hoa Gucci Chính Hãng Giá Tốt

Ushqyerja me gji shumë herët

Gjëndrat e qumështit prodhojnë qumësht sipas nevojave të foshnjës, kështu që nëse nëna i jep fëmijës një shishe shumë shpejt, duke e bërë fëmijën të mësohet me shishen dhe të mos dëshirojë të ushqehet me gji, kjo e bën edhe sasinë e qumështit të gjirit më pak.

Nuk kam shumë përvojë në rritjen e fëmijëve

Humbja e qumështit tek nënat e reja është kryesisht për shkak të mungesës së përvojës në rritjen e fëmijëve. Nënat që nuk ushqejnë me gji shpesh, jo mjaftueshëm herë në ditë ose nuk ushqehen me gji siç duhet, nuk u pëlqen refleksi i laktacionit të trupit, duke çuar në humbje më të vogël të qumështit dhe madje edhe të qumështit.

Pini pak ujë

Ju mund të mos e dini, uji ka efektin e stimulimit të qumështit të gjirit për të prodhuar më shumë, sepse mungesa e ujit në organizëm bëhet edhe shkaku i prodhimit më të vogël të qumështit.

Përveç kësaj, nëse gjatë shtatzënisë, gratë shtatzëna duhet të marrin medikamente të caktuara për të trajtuar sëmundjet, këto barna mund të ndikojnë gjithashtu në prodhimin e qumështit, duke shkaktuar më pak qumësht apo edhe humbje të qumështit pas lindjes.

Top 6 produktet e qumështit për nënat pas lindjes

Si të kapërcejmë mungesën e qumështit

Për të quajtur burimin e qumështit, për të kapërcyer humbjen e qumështit, nëna duhet të zbulojë shkakun e saktë të humbjes së qumështit për ta trajtuar atë drejtpërdrejt. Megjithatë, gjëja e parë dhe më e nevojshme që një nënë duhet të bëjë është të ushqejë me gji fëmijën e saj rregullisht, siç duhet dhe me vakte të mjaftueshme. Pas kësaj, nënat duhet të kenë parasysh sa vijon për të porositur shpejt qumësht:

Pushimi i duhur, ushqimi i duhur

Ushqimi adekuat ndihmon për të kapërcyer humbjen e qumështit

Nënat gjidhënëse që ushqejnë fëmijën me gji duhet të kenë pushim adekuat dhe të rregullt, të flenë të paktën 10 orë në ditë, 2-4 orë gjatë ditës dhe 6-8 orë gjatë natës, të shmangin punën e hershme, punën e tepërt.

Përveç kësaj, nënat gjithashtu duhet të hanë mjaftueshëm lëndë ushqyese duke diversifikuar ushqimet në dietën e tyre të përditshme për të siguruar sasinë dhe cilësinë e qumështit për foshnjat e tyre. Shmangni ngrënien e ushqimeve që shkaktojnë humbje të qumështit, hani në mënyrë aktive ushqime të qumështit si këmbët e dhisë, thundrat, patatja e ëmbël, papaja jeshile, perimet jute etj.

Relaksoni mendjen tuaj, shmangni stresin

Pushoni shumë, shmangni çdo tension nervor, relaksohuni dhe bëhuni sa më rehat për të mos ndikuar në prodhimin e qumështit të trupit.

Shtoni ujë të mjaftueshëm në trup.

Për të pasur një furnizim të bollshëm qumështi për të plotësuar nevojat e foshnjës, nënat duhet t’i kushtojnë vëmendje plotësimit të ujit të mjaftueshëm për trupin (1,5-2 litra ujë/ditë). Përveç ujit të filtruar të rregullt, nënat mund të pinë edhe qumësht ose lëng frutash për të plotësuar ushqimin si dhe për të siguruar sasinë e nevojshme të ujit për trupin.

Stimulimi i gjëndrave të qumështit

Gjatë shtatzënisë, nënat duhet të kenë parasysh se ato duhet të fshijnë butësisht thithkat në mënyrë që kanalet e qumështit të jenë gjithmonë gati për të lëshuar qumësht pas lindjes. Në rast se pas lindjes, gjoksi është i ngritur dhe qumështi ngec, nënat mund të fërkojnë butësisht thithin, të përdorin një peshqir të ngrohtë për të masazhuar gjoksin për të shkrirë qumështin. Më pas, përdorni një krehër të rregullt për të larë sisat në një drejtim nga lart-poshtë për të ndihmuar në hapjen e gjëndrave të qumështit.

Tham Khảo Thêm:  TOP 6 Bình Sữa Cho Trẻ Sơ Sinh Tốt Nhất Mẹ Nên Chọn

Përdorni çaj qumështi

Rregullimi i regjimit të pushimit dhe të ngrënies mund të ndihmojë në përmirësimin e situatës së humbjes së ulët të qumështit dhe qumështit për nënat pas lindjes, por shpesh nuk sjell rezultate të menjëhershme. Në këtë kohë, për të porositur qumësht, shumë nëna kanë ardhur tek produktet e qumështit dhe veçanërisht çaji i qumështit me dëshirën për të kapërcyer situatën e pakësimit të qumështit, humbjen e qumështit shpejt dhe në mënyrë më efektive. Pra, a është mirë të pini çaj qumështi, a duhet të pini çaj qumështi?

Çaji i qumështit është një produkt për rritjen e qumështit që përgatitet në formën e çajit të çastit ose qeseve të çajit me përbërës kryesorë barëra natyralë që kanë një efekt të drejtpërdrejtë në hormonet e gjëndrave të qumështit, duke stimuluar trupin e nënës për të prodhuar qumësht në mënyrë natyrale. , duke sjellë kështu ilaçin më efektiv dhe më të shpejtë për humbjen e qumështit. Gjithashtu falë përbërësve natyralë bimorë, produktet e çajit të qumështit vlerësohen të jenë të sigurta, pa asnjë efekt anësor për shëndetin e nënës dhe foshnjës. Mirëpo efektiviteti i përdorimit të çajit të qumështit varet edhe nga trupi i secilës nënë, disa nëna janë të përshtatshme, kështu që pas pirjes së çajit qumësht qumështi kthehet shumë shpejt, por ka edhe raste të disa nënave. Vendndodhja nuk është e përshtatshme, prandaj nuk ka efekt të dukshëm. Prandaj, kur zgjedhin të blejnë produkte të çajit të qumështit, nënat duhet t’i kushtojnë vëmendje përbërësve të produktit për të parë nëse ai me të vërtetë ka një efekt të dobishëm në qumësht dhe në të njëjtën kohë të dëgjojnë reagimet e grave që e kanë përdorur. Zgjidhni të duhurën një për ju.

Cilin çaj të mirë qumështi i besojnë shumë nëna gjidhënëse?

Pasi kam ecur nëpër forumet e nënës dhe foshnjës, kam përmbledhur një sërë produktesh çaji qumështi që po marrin shumë reagime pozitive nga përdoruesit, cila nënë ende pyet se çfarë të zgjedhë? Cilat produkte çaji qumështi mund t’i referoheni!

Çaj me qumësht organik të nënës

 • Origjina: SHBA
 • Prodhuesi: Qumështi i Nënës
 • Çmimi: 139.000- 200.000 VND/16 pako

Çaji Organik i Qumështit të Nënës është një produkt i famshëm amerikan i qumështit që përdoret jo vetëm gjerësisht në tregjet e vështira të SHBA-së dhe Evropës, por gjithashtu besohet në shumë vende të botës, përfshirë Vietnamin. Me një listë 100% të përbërësve bimorë natyralë për përfitimet e qumështit, duke përfshirë farat e koprës, farat e koriandrës, farat e anitit (familja e kulmit), gjethet e limonit, gjethet e mentes, gjethet e verbenës, farat e fenugrekut, rrënjët e althea, gjembaku (që i përkasin familjes së krizantemave), Çaji i qumështit të nënës është shumë efektiv në stimulimin e aktivitetit të gjëndrave të qumështit, duke ndihmuar qumështin të sekretohet më shumë, duke siguruar furnizim me qumësht për foshnjat.

Qumështi Organik i Nënës është një produkt i çajit të qumështit organik i cili është tërësisht i nxjerrë nga barishte natyrale, nuk përmban asnjë stimulues, kështu që nuk ndikon veçanërisht në cilësinë e qumështit të gjirit dhe nuk shkakton shtim në peshë për nënat me gji. Çaji ka një shije të ëmbël, pak të hidhur me një aromë të veçantë bimore që nuk shkakton shqetësim tek përdoruesi.

Tham Khảo Thêm:  4 Cách Phối Đồ Với Mũ Bucket Lông Cừu Cho Nàng Cá Tính

Produkti është certifikuar: USDA Organic Certified (për produkte natyrale pa përdorimin e asnjë droge) dhe Jo-OMGJ Certifikuar (për produktet që nuk përdorin bimë të modifikuara gjenetikisht), kështu që ju mund të jeni të sigurt për cilësinë dhe sigurinë e produkt për shëndetin e nënës dhe foshnjës.

Reagime nga klientët që përdorin çaj qumështi organik të nënës

Reagime nga klientët që përdorin çajin e qumështit organik të nënës në faqen kryesore të tregtisë elektronike në botë Amazon.com

Çaji i lartë me përfitime nga qumështi i lavës

 • Prodhuar në Vietnam
 • Prodhuesi: Lava
 • Çmimi: 50.000-55.000 VND / 5 pako

Çaji i llavës është një produkt qumështi i prodhuar në Vietnam që nxirret 100% nga gjethet dhe kërcellet e pemës së bredhit (i njohur edhe si çaj) në provincën Quang Tri. Të konsideruara si një “ilaç” për nënat pas lindjes, gjethet e çajit janë jo vetëm shumë efektive në stimulimin e gjëndrave të qumështit, për përfitimin e qumështit, për prodhimin e më shumë qumështit dhe për të ndihmuar nënat që të kenë qumësht të mjaftueshëm për të ushqyer foshnjat e tyre, por edhe për të ndihmuar. kujdesen për foshnjat e tyre.nënat efektive pas lindjes. Efektet e jashtëzakonshme të çajit të lartë përfshijnë:

Çaji i lartë me lavë përfiton qumësht - i cili çaj qumështi është i mirë

 • Stimulimi i gjëndrave të qumështit, tejkalimi i furnizimit të ulët të qumështit, humbja e qumështit pas lindjes, ndihma e nënave që të kenë qumësht të mjaftueshëm për të ushqyer foshnjat e tyre.
 • Antibakterial, parandalon rrezikun e infeksionit, limfadenitit, mastitit, metritit, amenorresë, sekrecioneve vaginale, dhimbjeve të kockave, reumatizmës për gratë shtatzëna pas lindjes.
 • Bar toksik, nxehtësi, mëlçi e ftohtë, parandalon puçrrat.
 • Mbështet humbjen e peshës për gratë shtatzëna pas lindjes.
 • I mirë për njerëzit me diabet, mbështetje për të parandaluar sëmundjet kardiovaskulare, presionin e lartë të gjakut, gjakun e dhjamosur, mëlçinë e dhjamosur.

Me një listë 100% të përbërësve të nxjerrë nga gjethet dhe kërcelli i pemës Vang Se, pa aditivë ushqimorë apo stimulues, çaji Lava është një produkt laktacioni i sigurt si për nënën ashtu edhe për foshnjën. Absolutisht nuk ndikon në cilësinë e qumështit të gjirit, duke ofruar Ushqimi optimal për fëmijën. Në veçanti, çaji Lava është një produkt i prodhuar në Vietnam, kështu që nënat mund ta gjejnë lehtësisht në farmaci, dyqane për nënën dhe foshnjat ose ta porosisin në kanalet e blerjeve në internet, çmimi është jashtëzakonisht i përballueshëm. , duke ndihmuar nënat të largojnë shpejt shqetësimin e qumështit të ulët humbje qumështi, jo mjaftueshëm qumësht për të ushqyer foshnjat e tyre.

Reagime nga klientët që përdorin çaj lavë

Reagime nga klientët që përdorin çaj të lartë në forumin webtretho.com

Me siguri me informacionin e dhënë në artikullin e sotëm, keni gjetur përgjigjen e pyetjes se cili është produkti më i mirë i çajit të qumështit sot, apo jo? Shpresoj se ndarja ime mund t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë çajin e qumështit dhe të zgjidhni produktet e laktacionit, si dhe multivitamina për nënat pas lindjes që janë efektive dhe të përshtatshme për nevojat e tyre. I uroj nënës dhe fëmijës gjithmonë të shëndetshëm dhe të lumtur!Cảm ơn bạn đã đọc bài viết [Góc Thông Thái] Lựa Chọn Trà Lợi Sữa Nào Tốt Cho Cả Mẹ Và Bé . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

TOP 12 Men Vi Sinh Cho Bé Tốt Nhất Được Nhiều Chuyên Gia Khuyên Dùng

Men vi sinh còn được gọi là probiotic có chứa các vi sinh có lợi (lợi khuẩn) giúp cân bằng hệ vi sinh đường ruột, tăng cường…

Canxi Hữu Cơ Là Gì? 10+ Loại Canxi Hữu Cơ Tốt Nhất Hiện Nay

Canxi hữu cơ, một trong những loại canxi đang nhận được nhiều yêu thích từ người dùng bởi khả năng hấp thụ cao, chuyển hóa tốt, ít…

TOP 8 Sữa Rửa Mặt Ohui Hàn Quốc Tốt Nhất Cho Mọi Làn Da

Dòng sữa rửa mặt Ohui đính đàm của Hàn Quốc luôn được nhiều tín đồ làm đẹp Việt yêu thích sử dụng bởi khả năng làm sạch…

TOP 10+ Sữa Rửa Mặt Paula’s Choice Tốt Nhất Cho Từng Loại Da

Sữa rửa mặt Paula’s Choice, một trong những dòng sữa rửa mặt được nhiều tín đồ làm đẹp Việt yêu thích sử dụng với khả năng làm…

TOP 5 Thỏi Son Màu Nâu Sữa Siêu Xinh Siêu Sang Cho Mọi Nàng

Son nâu sữa, một sắc son mới nhưng đủ đốn tim bất cứ cô gái nào bởi vẻ độc đáo, cuốn hút và không kém phần chanh…

TOP 7 Sữa Rửa Mặt Senka Nhật Bản Được Khuyên Dùng Nhất 2023

Nhắc đến dòng sữa rửa mặt “ngon – bổ – rẻ”, sữa rửa mặt Senka Nhật Bản chắc chắn là một trong những gương mặt nổi bật…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *