Ngày 20/11 Là Ngày Gì? 20/11 Nên Tặng Gì Cho Thầy Cô

Cila është data 20 nëntor, çfarë kuptimi ka 20 nëntori që zgjidhet si dita e mësuesve vietnamezë dhe më 20 nëntor çfarë duhet dhënë mësuesve? Shikoni artikullin tani për përgjigjen më të saktë!


Çdo vit, në 20 Nëntor, nxënësit dhe nxënësit janë ende të ulur në karriget e shkollës ose ata që kanë dalë nga shoqëria, por që prej kohësh kanë “prapa” në karrigen e shkollës kujtojnë mësuesit e tyre.ajo na mëson dhe na jep njohuri. Pra, cila është data 20 Nëntor, çfarë kuptimi ka 20 Nëntori dhe më 20 Nëntor, çfarë duhet t’u japim mësuesve tanë për të treguar dashuri, respekt dhe mirënjohje ndaj atyre që na mësojnë?

Çfarë dite është 20/11?

20 Nëntori është emri i zakonshëm për Ditën e Mësuesve të Vietnamit, 20 Nëntor, dhe emri i plotë është Dita e Kartës së Mësuesve të Vietnamit. 20 Nëntori konsiderohet si një nga festat më të rëndësishme që mbahet çdo vit për të nderuar dhe nderuar ata që janë aktivë në industrinë e arsimit, të cilët ende sakrifikojnë çdo ditë për kauzën e “kultivimit” njerëzit, drejtojnë barkën e dijes, sillni çdo klasë studentësh/nxënësish përtej lumit dhe bëhuni qytetarë të dobishëm për vendin dhe shoqërinë.

Më 20 nëntor të çdo viti, shkollat ​​dhe institucionet arsimore në të gjithë vendin organizojnë me padurim aktivitete për të shprehur mirënjohjen dhe nderimin e tyre për mësuesit si këndim, vallëzim, dhurim lulesh, letra të shkruara me dorë, etj… Paralelisht me këtë, shumë shkolla organizojnë edhe piknik. aktivitete për mësuesit dhe nxënësit, duke ndihmuar mësuesit dhe studentët të kalojnë momente argëtuese dhe komode së bashku, të lidhin mësuesit dhe studentët. Ose ndoshta aktivitete të tilla si leksione për mësuesit për përmirësimin e aftësive pedagogjike, ndarjen dhe dhënien e sugjerimeve mes mësuesve për të përmirësuar cilësinë e mësimdhënies.

Cila është data 20/11?

Dita e Mësuesit të Vietnamit 20/11

Historia e formimit më 20/11

Për të folur për historinë e Ditës së Mësuesve të Vietnamit më 20 Nëntor, le të kthehemi në kohë në korrik 1946. Koha kur u krijua një organizatë ndërkombëtare e mësuesve përparimtarë në Paris (Francë) me emrin Federata Ndërkombëtare e Sindikatave të Arsimit (Frëngjisht: Fédération Internationale Syndicale des Enseignants – FISE).
Në vitin 1953, Unioni i Arsimit të Vietnamit u bashkua zyrtarisht dhe u bë anëtar i FISE. Dhe në përgjigje të “Kartës së Mësuesve” të FISE, gjatë mbledhjes së FISE nga 26 deri më 30 gusht 1957 në Varshavë, vendi ynë vendosi që 20 nëntori i vitit 1958 të merret si Dita Ndërkombëtare e Kartës Ndërkombëtare të Mësuesve. deri më tani, ka ndryshuar në Ditën e Kartës së Mësuesve të Vietnamit.

Në vitet e para pas vitit 1958, Dita e Mësuesve Vietnamezë u festua kryesisht në disa lokalitete në veri. Në këtë ditë, nënkomiteti arsimor zakonisht boton dhe nxjerr një sërë revistash speciale për të promovuar shpirtin luftarak të mësuesve në zonat e pushtuara përkohësisht dhe për të inkurajuar frymën e mësuesve të rezistencës.
Vetëm në vitin 1975 ose më vonë, kur vendi ishte plotësisht i pavarur, 20 Nëntori u festua zyrtarisht në të gjitha anët e vendit. Më 28 shtator 1982, 20 nëntori u përfshi zyrtarisht në vendimin për t’u bërë Dita e Kartës së Mësuesve Vietnamezë, duke u bërë një nga përvjetorët më të rëndësishëm të mbajtur çdo vit për të nderuar mësuesit vietnamezë. , duke nderuar ata që punojnë në industrinë e arsimit.

Tham Khảo Thêm:  Kem Chống Nắng Innisfree Có Tốt Không? Giá Bao Nhiêu?

Kuptimi i 20 Nëntorit është i shkurtër

“Respektoni mësuesin, respektoni mësuesin”, respekti për mësuesin ka qenë një traditë e mirë e brezave të popullit vietnamez. Kjo është arsyeja pse Dita e Mësuesve të Vietnamit, 20 Nëntori, lindi si një mënyrë për të treguar mirënjohje dhe nderim ndaj njerëzve që ende ditë e natë ngasin barkën e dijes, duke sjellë breza studentësh përtej lumit dhe jashtë në shoqëri. me njohuri të plotë, të bëhet qytetar i dobishëm për vendin dhe shoqërinë. Është një mundësi që nxënësit, nxënësit apo ata që kanë lënë shkollën t’i dërgojnë falënderimet e tyre të sinqerta mësuesit, i cili na mëson dhe na jep njohuri.

Gjithashtu, çdo vit, 20 Nëntori është gjithashtu një mundësi për sektorin e arsimit që të rivlerësojë punën e arsimit dhe mësimdhënies, të shpërblejë individë dhe grupe me arritje të jashtëzakonshme në mësimdhënie dhe të shikojë prapa dhe të ofrojë drejtime të reja për përmirësimin e cilësisë. të arsimit.

Kuptimi i 20 Nëntorit është i shkurtër

Mirënjohës për Ditën e Mësuesve të Vietnamit

Çfarë duhet t’u jepni mësuesve më 20/11?

20 Nëntori po afron shumë, a keni ndonjë ide për një dhuratë të 20 Nëntorit për të falenderuar mësuesit tuaj? Nëse jo, atëherë mos humbisni 15 sugjerimet për dhuratat e mësuesve nën 11/20 për të pasur më shumë opsione për ju miq!

1. Lule të freskëta

Buqetat me lule të freskëta sigurisht që nuk mund të mungojnë në një ditë mirënjohjeje si 20 Nëntori. Lulet e freskëta nuk janë një ide e re dhuratë, por asnjëherë nuk kanë qenë të “vlefshme” më 20 nëntor. Buqetat dhe shportat me lule të freskëta janë si mijëra falënderime nga studentët për personin që i ka mësuar të rriten.

Sidomos çdo lule ka një kuptim të ndryshëm, ju mund të konsideroni të zgjidhni t’ia dërgoni mësuesit ose tezes suaj:

  • Luledielli: simbolizon vitalitet të fortë, jetëgjatësi dhe besim në arritjen e një të ardhmeje më të ndritshme.
  • Hortensia: simbolizon mirënjohjen e sinqertë.
  • Orkide: simbolizon bukurinë, përsosmërinë.
  • Karafil: simbolizon admirimin dhe respektin për marrësin.
  • Zambaku: simbolizon fisnikërinë, pastërtinë dhe pastërtinë.
  • Trëndafili: simbolizon dashurinë, gëzimin dhe lumturinë.

Lule te fresketa per mesuesit me date 20/11

Lule të freskëta për mësuesit

2. Lule mëndafshi

Nëse lulet e freskëta ju bëjnë të keni frikë nga jetëgjatësia, e vështirë për t’u mbajtur, lulet e mëndafshta do të jenë një alternativë perfekte. Të dyja kanë një dizajn të bukur, jo inferior ndaj luleve të freskëta dhe kanë zbatueshmëri të lartë, mund të përdoren për një kohë të gjatë pa u shqetësuar për ruajtjen ose kujdesin.

3. Çanta

Sigurisht, çanta e shkollës do të jetë gjithmonë një nga artikujt e njohur dhe të domosdoshëm për çdo mësues. Një çantë e re shkollore me një dizajn elegant, të bukur, të përshtatshëm, e përshtatshme për punën e përditshme të mësuesve do të jetë një ide e shkëlqyer dhuratë 11/20. Jo vetëm që ka vlerë të lartë përdorimi, por tregon edhe interesimin e nxënësve për mësuesit e tyre.

Një thes me libra për mësuesit më 20/11

Një thes me libra për mësuesit më 20/11

4. Kartolina urimi

Një kartolinë e punuar me dorë e krijuar nga ju, e shoqëruar me urimet tuaja të sinqerta dhe falënderimet për mësuesin tuaj. Do të jetë padyshim një nga dhuratat më domethënëse 11/20 ndonjëherë. Dhuratë e vogël por përmban gjithë dashurinë dhe mirënjohjen tuaj për mësuesin tuaj.

Tham Khảo Thêm:  Review 4 Chai Nước Hoa Rắn Trắng Kilian Đang Hot Nhất Năm Nay

5. Ora

Orët janë gjithashtu një sugjerim i shkëlqyeshëm për ju që t’i jepni mësueses ose tezes tuaj më 20 nëntor. Orët nuk përdoren vetëm për të treguar kohën, por me dizajne luksoze dhe të bukura dhe dizajne të larmishme, orët konsiderohen edhe si bizhuteri të kohës së lartë.

Për më tepër, një orë dore është gjithashtu një nga artikujt që mësuesit mund ta mbajnë lehtësisht me vete, të monitorojnë kohën e hyrjes në shkollë dhe të mbështesin punën e tyre të përditshme. Dhe me siguri sa herë që shikoni orën në dorë, mësuesi ndonjëherë do të kujtojë personin që ju ka dhënë atë orë.

orët për mësuesit 20/11

Orë për mësuesit 20/11

6. Shalle

Fundi i nëntorit është gjithashtu koha kur moti fillon të ndryshojë stinët, erërat e ftohta fillojnë të trokasin derë më derë. Një shall i ngrohtë dhe i bukur është gjithashtu një sugjerim i shkëlqyeshëm për dhuratë nëse ende po pyesni se çfarë t’i dhuroni mësuesit tuaj më 20/11.

7. Kravatë

Mund të mos jetë zgjedhja perfekte për t’i bërë një mësuesi më 20 nëntor, por nëse po pyesni se çfarë dhurate t’i bëni mësuesit tuaj me këtë rast, kravata do të jetë një sugjerim i mirë, të cilin nuk duhet ta anashkaloni.
Kravatat e bukura që përshtaten lehtësisht, përputhen me këmishën dhe kostumin që mësuesi ende mban, do të jenë një dhuratë kuptimplotë që mund t’i bëni mësuesit tuaj, duke treguar interesin tuaj, studenti me mësuesin e tij.

Kravatë për mësues më 20/11

Kravatë për mësues më 20/11

8. Parfum

Parfumi është një sugjerim dhuratë që mund t’ua bëni si mësuesve ashtu edhe mësuesve më 20 nëntor. Megjithatë, duhet të keni parasysh gjithashtu se çdo person do të ketë preferenca të ndryshme aromash. Nëse nuk i njihni preferencat dhe aromat e parfumeve të përdorura zakonisht nga mësuesit, duhet t’i jepni përparësi zgjedhjes së shisheve të parfumit me nota të buta, të zakonshme, të përshtatshme për përdorim të përditshëm. Shmangni situatën e zgjedhjes së parfumit të papërshtatshëm, nëse mësuesi nuk mund ta përdorë atë, është gjithashtu një humbje.

9. Çantat e dorës

Çfarë duhet t’i jepni mësuesit tuaj më 20/11? Nëse kravata është zgjedhja perfekte për një mësues në 20 nëntor, atëherë një çantë dore do të jetë një sugjerim dhuratë për të mos u humbur për t’ia dërguar mësuesit tuaj të dashur.

Në varësi të moshës së saj, mund të zgjidhni një model të përshtatshëm çante. Përparësi duhet t’u jepet çantave që janë sa të bukura dhe të përshtatshme për t’i përdorur çdo ditë, miq!

Çanta e dorës për të më 20/11

Çanta e dorës për të më 20/11

10. Stilolaps

Një stilolaps është padyshim një nga dhuratat domethënëse që mund t’i bëni mësuesit tuaj më 20 nëntor. Stilolapsi është një objekt më vete si për nxënësit ashtu edhe për mësuesit, një stilolaps për mësuesin është një falënderim i sinqertë nga nxënësi për mësuesin që mësoi çdo shkrim dore, përcolli çdo fjalë.Na ndihmo të rritemi.

11. Set për kujdesin e lëkurës

Një sugjerim për ju nëse ende po pyesni se çfarë t’i jepni mësuesit tuaj më 20/11. Si një grua që nuk kujdeset për lëkurën e saj. Një grup produktesh për kujdesin e lëkurës do të jetë padyshim një dhuratë domethënëse që mund t’i bëni mësuesit tuaj më 20 nëntor.

Tham Khảo Thêm:  ChildLife Vitamin D3 Cho Trẻ Sơ Sinh Chính Hãng Của Mỹ

Në fund të nëntorit, moti ndryshon në dimër, një grup produktesh hidratues për kujdesin e lëkurës do të plotësojnë patjetër nevojat e saj për kujdesin e lëkurës, duke e bërë atë ta dojë atë.

Set për kujdesin e lëkurës për të më 20/11

Set për kujdesin e lëkurës për të më 20/11

12. Kuleta, tufa

Një portofol, çantë dore është gjithashtu një sugjerim dhuratë më 20/11 me vlerë të lartë përdorimi dhe po aq kuptimplotë që mund t’ia jepni mësuesit ose hallës tuaj. Ju mund t’i kushtoni vëmendje kostumeve, stileve të modës, kuletave dhe kuletave që mësuesit përdorin për të zgjedhur modelin e kuletave dhe kuletave që janë më të përshtatshme për ta.

13. Rripat

Nëse seti për kujdesin e lëkurës është zgjidhja perfekte për një mësuese më 20 nëntor, rripi do të jetë një sugjerim i shkëlqyeshëm për ju që t’i jepni mësueses tuaj më 20 nëntor. Një rrip me një dizajn elegant, por po aq të bukur dhe mbresëlënës do të jetë një dhuratë sa kuptimplotë dhe shumë e zbatueshme.

Rripa për mësues 11/20

Rripa për mësues 11/20

14. Karficë me lule

Karfica me lule është gjithashtu një nga zgjedhjet e zgjedhura nga shumë studentë për t’ua dhuruar mësuesve dhe hallave të tyre më 20 nëntor. Kur zgjidhni lule karficë, duhet t’i kushtoni vëmendje edhe zgjedhjes së një modeli të thjeshtë karficë me motive elegante, jo shumë të zbukuruara, mund të përdorni shumë veshje të ndryshme për të rritur komoditetin.

15. Komplet çaji

Një dhuratë jo e re, por as e “vjetruar” për t’u bërë mësuesve në 20 Nëntor. Një komplet i bukur çajnikësh që mund të vendosen në tavolinën e dhomës së ndenjes familjare ka vlerë të lartë përdorimi dhe ndihmon mësuesit të zbukurojnë hapësirën e tyre të jetesës. Dhe veçanërisht sa herë që një mysafir vjen për të vizituar, mësuesi mund ta prezantojë me zgjuarsi këtë si një grup çaji të dërguar nga një nxënës i afërt.

Shpresojmë që me informacionin e dhënë në artikullin e sotëm, jo ​​vetëm do të gjeni përgjigjen e pyetjes se çfarë dite është 20 Nëntori, historia e formimit të tij dhe kuptimi i 20 Nëntorit, por edhe të tjera Sugjeroni dhurata kuptimplota dhe të përshtatshme për mësuesit në nëntor. 20 këtë vit. Dhe nëse po kërkoni një adresë për të blerë dhurata për mësuesit më 20/11, mos harroni të vizitoni Chiaki.vn për opsione më të përshtatshme me çmime konkurruese dhe shumë stimuj tërheqës!

Së fundi, Chiaki.vn dëshiron gjithashtu t’i dërgojë përshëndetje mësuesit, i cili ka bërë punën e “njerëzve në rritje”, duke trajnuar dhe mësuar brezat e studentëve vietnamezë. Ju uroj të keni gjithmonë shumë shëndet, gëzim dhe lumturi!Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Ngày 20/11 Là Ngày Gì? 20/11 Nên Tặng Gì Cho Thầy Cô . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

TOP 12 Men Vi Sinh Cho Bé Tốt Nhất Được Nhiều Chuyên Gia Khuyên Dùng

Men vi sinh còn được gọi là probiotic có chứa các vi sinh có lợi (lợi khuẩn) giúp cân bằng hệ vi sinh đường ruột, tăng cường…

Canxi Hữu Cơ Là Gì? 10+ Loại Canxi Hữu Cơ Tốt Nhất Hiện Nay

Canxi hữu cơ, một trong những loại canxi đang nhận được nhiều yêu thích từ người dùng bởi khả năng hấp thụ cao, chuyển hóa tốt, ít…

TOP 8 Sữa Rửa Mặt Ohui Hàn Quốc Tốt Nhất Cho Mọi Làn Da

Dòng sữa rửa mặt Ohui đính đàm của Hàn Quốc luôn được nhiều tín đồ làm đẹp Việt yêu thích sử dụng bởi khả năng làm sạch…

TOP 10+ Sữa Rửa Mặt Paula’s Choice Tốt Nhất Cho Từng Loại Da

Sữa rửa mặt Paula’s Choice, một trong những dòng sữa rửa mặt được nhiều tín đồ làm đẹp Việt yêu thích sử dụng với khả năng làm…

TOP 5 Thỏi Son Màu Nâu Sữa Siêu Xinh Siêu Sang Cho Mọi Nàng

Son nâu sữa, một sắc son mới nhưng đủ đốn tim bất cứ cô gái nào bởi vẻ độc đáo, cuốn hút và không kém phần chanh…

TOP 7 Sữa Rửa Mặt Senka Nhật Bản Được Khuyên Dùng Nhất 2023

Nhắc đến dòng sữa rửa mặt “ngon – bổ – rẻ”, sữa rửa mặt Senka Nhật Bản chắc chắn là một trong những gương mặt nổi bật…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *